Jak Hugh Jackman przygotowywał się do roli w „Loganie”?

2017-10-19
Jak Hugh Jackman przygotowywał się do roli w „Loganie”?

Aktorstwo wymaga wielu wyrzeczeń. Nie spodziewaliśmy się jednak, że niektórzy posuwają się aż tak daleko, aby dobrze wypaść na ekranie…

Historia filmu zna wiele przypadków, w których aktorzy przygotowujący się do danej roli mocno się odchudzali (tutaj na myśl od razu przychodzi przykład Christiana Bale’a i jego Mechanika z 2004 roku), przybierali na wadze (film Rozdział 27 opowiadający o zabójstwie Johna Lennona wymagał od Jareda Leto przytycia o aż 30 kilogramów!), lub też w pocie czoła budują muskulaturę (jak choćby Sylvester Stallone przed Rockym 3). Ten ostatni zdradził jakiś czas temu, że gdy wyrabiał formę przed słynnym pojedynkiem z Clubberem Langiem wypijał dziennie dwadzieścia pięć filiżanek kawy.

 

Imponująca muskulatura, którą mógł się pochwalić Hugh Jackman występując w swojej najbardziej rozpoznawalnej roli, czyli Wolverine’a, również była efektem drakońskiej diety. Australijczyk odwiedził ostatnio talk show Stephena Colberta, w którym opowiedział o tym, jak wyglądały jego przygotowania do kręcenia Logana, czyli ostatniego filmu, w którym wystąpił jako mutant ze szkieletem z adamantium. Wymagający trening na siłowni trwał trzy miesiące, jednak ciekawszy jest aspekt diety (o ile tak można ją nazwać). Jackman przyznał bowiem, że przed rozpoczęciem zdjęć pił około dziesięciu litrów wody dziennie, by na 36 godzin przed nakręceniem kluczowej sceny (w której miał wystąpić bez koszulki)... przestać ją pić w ogóle! Aktor odwodnił się wówczas na tyle, by stracić w tym czasie około 4,5 kilograma. Dodał przy tym, że nie warto robić tego w domu…


Polecane wideo

Dodaj komentarz

© 2016 Marquard Media Polska